طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا و فوت و فن پف کردن کیک شربتی

به گزارش مجله سرگرمی، کیک شربتی از آن کیک های ساده و خوشمزه با بافتی نرم و لذیذ است که کمتر کسی دست رد به سینه آن می زند. علیرغم اینکه اصول درست کردن کیک شربتی تقریبا در همه شهرها یکی است اما کیک شربتی مشهور به شیرازی و قزوینی هم داریم. طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا در فر و بدون فر با دستور شف طیبه و فوت و فن پف کردن کیک شربتی را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا و فوت و فن پف کردن کیک شربتی

طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا

مواد لازم برای مایه کیک

آرد سفید: 2 لیوان فرانسوی دسته دار

شکر: 1 لیوان فرانسوی دسته دار

ماست شیرین: 1 لیوان فرانسوی دسته دار

روغن: 1 لیوان فرانسوی دسته دار

تخم مرغ: 4 عدد

هل: ¼ قاشق چایخوری

بیکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری

پودر پسته و نارگیل برای تزیین کیک: به مقدار دلخواه

مواد لازم برای شربت کیک شربتی

آب: 1 لیوان فرانسوی دسته دار

شکر: 1 لیوان فرانسوی دسته دار

گلاب: ¼ لیوان فرانسوی دسته دار

زعفران پودر شده: 1 قاشق چایخوری

هل: ¼ قاشق چایخوری

طرز تهیه

مرحله اول

برای درست کردن این کیک ساده ابتدا فر را روشن کنید و روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. روغن (جامد یا مایع فرقی ندارد) و شکر را در میکسر یا غذاساز بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. سپس یکی یکی تخم مرغ ها را به این ترکیب اضافه کنید و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست گردد چون این هم زدن و یکدستی روی کیفیت کیک تاثیر زیادی می گذارد. این نکته را به خاطر بسپارید، هر تخم مرغ را که اضافه می کنید 2 یا سه دقیقه بزنید و بعد تخم مرغ بعدی را اضافه کنید. تخم مرغ ها باید حسابی کف نمایند. این کف ها خلاهای هوایی هستند که باعث پف خوب کیک می شوند.

هل پودر شده را هم اضافه کنید و هم بزنید. سپس ماست را اضافه کنید و باز هم خوب هم بزنید تا مایه یکدست و لطیف گردد. یادتان باشد ماست شما حتما باید شیرین باشد چون در غیر این صورت کیک به اصطلاح می برد و پودر می گردد.

مرحله دوم

آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید و سپس به مایه تخم مرغی که درست نموده بودید اضافه کنید. در این مرحله نباید زیاد مایه کیک را هم بزنید چون در نهایت بافت کیک خشک می گردد. با این همه باید مایه کیک به گونه ای باشد که گوله آرد در آن باقی نماند.

مرحله سوم

در قالب کیک کاغذ روغنی بگذارید و آن را هم مقداری چرب کنید. مواد را در قالب کیک بریزید و به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. این مدت زمان به دما و قدرت فر و نوع و کیفیت آرد شما بستگی دارد. شاید بیشتر از 20 دقیقه برای پخت کیک زمان لازم باشد. بعد از 20 دقیقه نوک خلال دندان یا چنگال را در کیک فرو کنید، اگر تمیز بیرون آمد کیک شما آماده است و باید گریل را چند دقیقه روشن کنید تا روی کیک هم طلایی گردد. اما اگر تمیز بیرون نیامد 10 دقیقه دیگر زمان دهید تا کیک بپزد.

مرحله چهارم

شربت کیک را آماده کنید. شربت کیک شربتی لازم نیست که خیلی غلیظ باشد. آب، شکر و زعفران را به مدت ده دقیقه روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا جوش بیاید. سپس هل پودر شده را اضافه کنید و در مرحله آخر هم گلاب را اضافه کنید.

مرحله پنجم

وقتی که هم کیک و هم شربت کاملا سرد شدند (بسیار مهم است که هر دو کاملا سرد شوند) با یک چاقوی تیز کیک را برش بزنید و شربت را روی کیک بریزید تا شربت کاملا به خورد کیک برود. سپس روی کیک را با پودر پسته و نارگیل تزیین کنید تا یک کیک شربتی نارگیلی خوشمزه داشته باشید. طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا مغزدار و کیک شربتی شیرازی و قزوین هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که نیمی از مایه کیک را در قالب بریزید، مغزهای مورد نظر را روی مایه کیک بریزید و سپس بقیه مایه کیک را روی آن بریزید و در فر درست کنید.

طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا بدون فر

اگر فر ندارید کیک شربتی را بدون فر درست کنید. برای این کار کف قابلمه نسوز را چرب کنید و مواد را داخل قابلمه بریزید. روی آن دمکنی بگذارید و به مدت40 دقیقه با شعله ملایم بپزید. تا دقیقه 30 به هیچ وجه درب قابلمه را باز نکنید چون پف کیک می خواهد. سپس در دقیقه 30 با خلال دندان کیفیت پخت کیک را چک کنید. اگر نپخته بود 10 دقیقه دیگر صبر کنید تا کیک بپزد.

روش نگهداری کیک شربتی

برای نگهداری کیک شربتی و در مجموع تمام کیک های بدون خامه و فوندانت، بعد از آنکه کیک خنک شد، برای نگهداری کیک در داخل یخچال (حداکثر سه روزه باید از یخچال خارج و مصرف گردد)، کیک را در یک نایلون بگذارید و هواگیری کنید. سپس داخل یک ظرف در یخچال بگذارید. اگر نایلون به طور کامل هواگیری نگردد، کیک خشک می گردد و اگر داخل ظرف دربسته نباشد، بوی یخچال را به خودش می گیرد.

در صورتی که برای مدت طولانی مثلا یک ماه قصد نگهداری کیک در فریزر را دارید، پس از خنک شدن کیک، ان را داخل فویل آلومینیومی نازک بپیچید به طوری که هوا داخل آن نباشد. سپس داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و در فریزر بگذارید. کیک درون فریزر کاملا مستعد خرد شدن و شکسته شدن است. بنابراین مراقب باشید که به آن ضربه نخورد.

1com.ir: مجله کامپیوتر | مجله کاربردی فناوری در صنعت گردشگری

3ye.ir: مجله سایه | مجله خانه و خانواده، اطلاعات عمومی، اخبار روز

abuzariyon.ir: مجله ابوذریون | نگاهی اجمالی به رویدادهای روز ایران و جهان

منبع: افق کوروش
انتشار: 24 آبان 1400 بروزرسانی: 24 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 90587

به "طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا و فوت و فن پف کردن کیک شربتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا و فوت و فن پف کردن کیک شربتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید