نوع غذاها و ترتیب خوردنشان با دیابت ارتباط دارد

نوع غذاهایی که می خورید و حتی ترتیب خوردن آن ها می تواند بر احتمال دچار شدن شما به دیابت تأثیر بگذارد.

نوع غذاها و ترتیب خوردنشان با دیابت ارتباط دارد

به گزارش هلث دی نیوز نتایج سه آنالیز جدید که در اجلاس اخیر انجمن تغذیه آمریکا ارائه شد، این رابطه ها را میان رژیم غذایی و دیابت نوع 2 نشان داد:

- تغییر رژیم غذایی افراد به یک رژیم عمدتاً بر اساس مواد گیاهی (که البته هنوز می تواند حاوی گوشت و لبنیات باشد) توانست خطر دچار شدن به دیابت نوع 2 را تا 60 درصد کاهش دهد.

- دریافت مقدارهای بیشتر ویتامین B2 و ویتامین B6 با کاهش خطر دچار شدن به دیابت نوع 2 ارتباط داشت، درحالی که دریافت مقدارهای بیشتر ویتامین B12 ظاهراً با افزایش خطر دیابت نوع 2 مربوط بود.

- به نظر می رسد ترتیب غذاهایی که می خورید هم اهمیت داشته باشد. افرادی که پیش از خوردن گوشت یا برنج سبزی خورده بودند، میزان پایین تر قند خون داشتند و تغییرات مثبتی در هورمون های گرسنگی شان ایجاد شده بود.

کارشناسان می گویند مصرف بیشتر میوه و سبزی و غذاهای کامل و تولید نشده راهی ساده و عملی برای کنترل دیابت نوع 2 است. پیشنهاد این است که نیمی از بشقاب غذایی تان را با سبزی ها پر کنید، حتی در صبحانه می توانید برای مثال نیمرویتان را با اسفناج بخورید.

درباره ترتیب خوردن غذاها باید گفت خوردن سبزی ها و غذاهای پر فیبر و حتی مواد پروتئینی باعث می گردد تخلیه معده از غذاها بیشتر طول بکشد و قند خون با سرعت کمتری پس از خوردن غذا بالا برود. تغییر ترتیب خوردن غذا همچنین ممکن است اثرات مثبتی بر کنترل وزن و اشتها داشته باشد.

در این آنالیز کمترین میزان افزایش قند خون هنگامی مشاهده شد که سبزی ها یا گوشت اول خورده شوند. وعده غذایی که در آن سبزی ها، گوشت و برنج به طور جداگانه و به همین ترتیب خورده شوند، با کمترین افزایش قند خون و وضعیت مطلوب هورمون های اشتها همراهی داشت.

آنالیز درباره تأثیر ویتامین ها بر خطر دیابت نشان داد که افرادی که بیشترین میزان ویتامین های B2 و B6 را مصرف می نمایند، 10 درصد کمتر در معرض خطر دیابت هستند. ویتامین B2 در تخم مرغ، گوشت لخم، سبزی های سبز رنگ و غلات غنی شده با این ویتامین یافت می گردد. ویتامین B6 در ماهی، گوشت لخم، میوه ها (به غیر از مرکبات) و سیب زمینی و سایر سبزی های غیر نشاسته ای یافت می گردد.

آنالیز درباره تأثیر ویتامین B12 بر دیابت هم مقدار کلی دریافت ویتامین B12 با خطر بیشتر دیابت نوع 2 ارتباطی نداشت، بلکه فقط هنگامی که میزان دریافتی ویتامین B12 از منابع غذایی در نظر گرفته می شد، افزایش 11 درصدی در خطر دیابت مشاهده شد. اما بین دریافت ویتامین B12 از مکمل ها و دیابت رابطه ای وجود نداشت. پژوهشگران می گویند این رابطه شاید به این دلیل باشد که این ویتامین عمدتاً به وسیله فراورده های حیوانی به بدن می رسد.

منبع: همشهری آنلاین

به "نوع غذاها و ترتیب خوردنشان با دیابت ارتباط دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نوع غذاها و ترتیب خوردنشان با دیابت ارتباط دارد"

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید